Japanner Masato Chiba wint eerste EK Mahjong

Erica Terpstra spreekt spelers en publiek op de slotceremonie van het OEMC 2005 toe.
Eersteprijswinnaar Masato Chiba uit Japan.
Het organiserende comité neemt afscheid van de spelers. Van links af: Martin Rep, Sjef Strik, Chris Janssen, Marianne Croeze en Désirée Heemskerk.

NIJMEGEN, 26 juni 2005 - De ogen van alle toeschouwers en spelers waren gedurende het Open European Mahjong Championship steeds gericht op de Japanse Mai Hatsune, regerend wereldkampioen en de opvallende ster van het toernooi. Maar niet zij, maar haar ploeggenoot Masato Chiba mocht aan het eind van het toernooi de trofee voor de eerste plaats in ontvangst nemen uit handen van Erica Terpstra, voorzitter van de sportkoepel NOC*NSF. Hij had 100 procent winst gescoord en alle sessies gewonnen, een totaal over 7 sessies derhalve van 28 punten.

Mai Hatsune eindigde met twee punten achterstand op de tweede plaats, de derde en de vierde plaats waren eveneens voor Japanners: Yoshiniro Kato (24 punten) en Yuji Kohtari (22 punten). Sunne Korreman (22 punten) was met zijn vijfde plaats de beste Europeaan. Als beste Nederlander kwam uit de bus Chris Scheffler. Hiij eindigde met 20 punten op de 15e plaats.

In het landenklassement - gebaseerd op de gemiddelde score per speler - ging de eerste prijs naar Japan. China werd hier tweede, en de verrassend sterke Denen eindigden als derde. Nederland bezette met de negende positie de op een na laatste plaats. Voor veel Nederlanders zou dat in sportief opzicht een teleurstelling kunnen zijn geweest. Bezoekers van Mahjong News Editie NL hadden vooraf in een poll van Free Web Polls de Nederlanders als favoriet getipt voor het kampioenschap, vóór de Japanners. Maar tijdens het toernooi was van enige teleurstelling niets te merken. Integendeel: alle deelnemers, of zij nu hoog of laag scoorden, waren buitengewoon enthousiast over het toernooi en roemden de sportieve internationale sfeer. Vooral dat zij de topspelers uit Japan en China aan het werk konden zien, maakte veel indruk.

Het volgende Open Europees kampioenschap vindt plaats in 2007 in Kopenhagen.

Uitslag

Foto's Vunco Endo

Foto's Linn Rittmalm-Glimne

Bekijk resultaat Free Web Poll

©2005 Mahjong News | Contact Us |